Diş Beyazlatma (Dental Bleaching) Nedir?
Estetik bir gülüşe sahip olmak isteyen herkes için en önemli noktalardan biri dişlerin rengidir. Işıl ışıl parlayan beyaz dişler hem sağlıklı bir gülümsemenin hem de kendine olan güvenin altını çizmektedir. Dişlerin genetik faktörlere bağlı doğuştan gelen bir rengi vardır. Nasıl ki kişilerin ten rengi varsa diş rengi de kişiden kişiye değişiklik gösterir. Dişlerinizi fırçalamak, onları diş ipi ile temizlemek ve ağzınızı çalkalamak, küçüklüğünüzden beri size aşılanan bir ağız temizleme alışkanlığı olabilir; ancak göz alıcı parlaklıkta ve beyazlıkta dişlere sahip olmak için bazen bunlardan daha fazlası gerekebilir. Özellikle aşırı derecede sigara, çay ve kahve tüketimi, standart diş fırçalama rutinini bile geride bırakarak dişlerinizin sararmasına ve doğal beyazlığından fazlasıyla uzaklaşmasına sebep olabilir. Tam olarak bu noktada devreye giren diş beyazlatma, sararmış dişsorunu için en etkili çözümlerden biri olarak bilinir.
Diş Beyazlatma - Bleaching
İçindekiler
Diş Beyazlatma Nedir? Türleri Nelerdir?
Diş beyazlatma (bleaching), dişleri bir ya da birkaç ton daha açık hale getirerek üzerlerindeki leke ve renk bozukluklarını ortadan kaldıran bir diş estetiği işlemidir. Diş beyazlatma etkisi, gerçekleştiği andan itibaren gözle görünür bir değişim yarattığı için bu prosedür, en popüler kozmetik diş işlemleri arasında yer alır. Diş beyazlatma çeşitlerini detaylı olarak incelemeden ve diş beyazlatmanın tam olarak nasıl yapıldığının detaylarına girmeden önce, bu prosedüre neden ihtiyaç duyabileceğinizin sebeplerine göz atmak gerekir. Bu noktada “Dişler neden sararır?” sorusunun cevaplarını ele almak gereklidir. Sararmış dişlerin başlıca sebebi yaşlanmadır. Nasıl ki saçlarımız biz yaş aldıkça beyazlaşıyorsa dişlerimiz de zaman ile sararmaya başlıyor ve eski beyazlığını kaybediyorlar. Yaşla birlikte sararan dişlerde sarıya dönen kısım, dişin dış kısmı olan mine değil, aksine iç kısmı olan dentindir. Dişler kendini onardıkça yeni dentin daha koyu bir hal alır, mine zayıflar ve tükettiğiniz asitli ve şekerli yiyecekler, dişlerin daha da erken yaşta sararmasına sebebiyet verir. Dentinin rengi, tıpkı bir prizma gibi mine altından görünür hale gelir ve dişler böylece sarı gözükür. Elbette yaştan bağımsız olarak dişlerin sararmasına sebebiyet veren başka faktörler de vardır. Bir dişin üzerine düşmek ya da dişe darbe almak, aşırı düzeyde florüre maruz kalma, gümüş renkte dolgu kullanımı, aşırı sigara, çay ve kahve tüketimi, kötü diş ve ağız bakımı ve elbette genetik faktörler, dişlerin sararmasına yol açar.
Günümüz estetik sorunlarından biride dişlerin rengidir. Daha beyaz dişleri kim istemez ki? Diş beyazlatma yaptırmak isteyen kişilerde soğuk sıcak hassasiyeti olmaması ilk şartlardandır. Dişlerdeki lekelenmeler ilaç kullanma bağlı veya doğumsal lekeler ise beyazlatma sonrası sonuç istenilen boyutta olmayabilir. Beslenmeye bağlı lekelenmeler (çay, sigara, kahve, çikolata, kırmızı içecekler vs.) diş beyazlatma ile güzel sonuçlara ulaşmaktadır. Beyazlatma işlemi sanıldığı gibi dişin üst düzeyinde değil, dişin içindeki sarı katmanı (dentin) ilgilendiren bir işlemdir. Ofiste uygulanılan beyazlatma ilaçları dişin içindeki dentinin rengini açar. Dişin üst katmanı cam gibi renksizdir ve içinde ki bu katmanın rengini yansıtır. Dişi beyazlatmak için aşındırarak yapılan fırçalamalar boşunadır. Sadece yüzeysel lekeleri temizler. Beyazlatma ise dişin içindeki sarı tabakayı beyazlatır. 3 çeşit beyazlatma vardır:
Ev Tipi Beyazlatma - Home Bleaching
Home bleaching, diş beyazlatmak isteyen insanlar için evde yapılabilecek bir seçenektir. Bu yöntem, diş macunları, jeller veya özel diş ağartma bendleri gibi ürünler kullanılarak yapılır. Ürünlerin içerisindeki ağartıcı maddeler, dişlerdeki lekeleri veya renkleri hafifleterek dişlerin daha beyaz görünmesini sağlar. Bununla birlikte, evde yapılan diş ağartması profesyonel bir diş hekimi tarafından yapılan ağartmaya göre daha az etkilidir ve genellikle daha kısa süreli bir sonuç verir.
Ofis Tipi Beyazlatma - Office Bleaching
Office bleaching, diş hekimi tarafından yapılan bir diş ağartma yöntemidir. Bu yöntem, dişlerdeki lekeleri ve renkleri daha derinlemesine temizlemek için kullanılan daha güçlü beyazlatıcı maddeleri içerir. Diş hekimi, dişlere uygulanacak ağartıcı maddeyi kontrol ederek, hastanın dişlerine uygun bir süre belirler ve güvenli bir şekilde uygular. Office bleaching, evde yapılan diş ağartmasına göre daha hızlı ve etkilidir ve daha uzun süreli bir beyazlık sonucu verir. Ayrıca, diş hekimi tarafından yapıldığı için daha güvenli ve doğru bir şekilde uygulanır. Bu yüzden, dişlerinizi profesyonel bir şekilde beyazlatmak istiyorsanız, office bleaching sizin için daha uygun bir seçenek olabilir.
Devital Bleaching
Devital bleaching, grileşmiş devital(ölü) dişlerin rengini ağartma yöntemidir. Devitalleşmiş dişler, kök kanal tedavisi gerektiren dişlerdir ve bu tedavi sonrasında dişlerde leke oluşabilir. Devital bleaching, bu lekeleri gidermek için uygulanır ve dişlerin eski rengine kavuşmasını sağlar. Bu yöntem, diş hekimi tarafından yapılır ve genellikle dişin kök kanalı açık olduğu için, diş içinde ağartıcı maddeyi uygulama işlemi daha kolaydır. Devital bleaching, dişlerin doğal görünümünü koruyacak ve güzel bir görünüm kazandıracaktır.
Beyazlatma 6 ay ya da yılda bir defa tekrarlanması gerekmektedir. Evde uygulanan ev tipi beyazlatma ile de desteklenmektedir. Kişiye özel yapılan plak içine ilaç damlaları sıkılarak 3 ayda bir defa evde ara beyazlatmalar yapılabilir. İşlem esnasında aşırı hassasiyet olur ise işleme devam edilmez. Beyazlığın kalıcı olması için 3 yıl düzenli beyazlatma yapılması gerekmektedir.
Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Dişler Nekadar Beyazlar?
Dişlerin beyazlama derecesi öncelikle başlangıç renklerine bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Sarı tonlu dişler kolaylıkla 2-6 ton beyazlayabilirken; yeşil ya da gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır.
Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Ev tipi beyazlatma ; ev tipi diş beyazlatmaişlemine başlamadan önce ağız içerisinden ölçü alınır. Bu işlemin özünde, alınan bu ölçülere uygun olarak kişiye özel beyazlatma plakları oluşturulması yatmaktadır. Klinik ortamda üretilen ve hazırlanan bu plaklar, tıbbi olarak belirlenmiş miktarlarda beyazlatma jeli içerir. Beyazlatma jeli yüzde 10 ila yüzde 15 arasında karbamid peroksidden oluşmaktadır. Ev tipi diş beyazlatma sırasında bu beyazlatıcı plak, gün içerisinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ayarlanır ve bu plağın 10-15 gün süre ile, her gün düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir. Ev tipi diş beyazlatma süresibu bağlamda yaklaşık 2 hafta kadar sürmektedir. Ev tipi diş beyazlatma işleminin bu ismi almasının sebebi, hastanın sürekli olarak dişçi muayenesine gelmesine gerek duymadan, işlemin temelde evden yapılmasından kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte sürekli olarak hekim gözlemi altında olunmadığından dolayı da ev tipi diş beyazlatma süreci boyunca dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu noktaların belki de en önemlisi, jeli yalnızca diş hekiminin belirtmiş olduğu ölçüde kullanmaktır. Eğer beyazlatıcı jel, diş hekiminin önerisi dışında, daha yüksek miktarlarda kullanılırsa plak içinden taşarak diş etlerine zarar verebilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı takdirde diş etleri derhal yıkanmalı ve hekim ile iletişime geçerek E vitamini içeren bir krem tavsiyesi alınmalıdır. Bu krem, diş etlerinin zarar gören kısımlarını onarmaya yönelik olacaktır.
Ofis tipi beyazlatma ; evde yapılanın aksine ofis tipi diş beyazlatma, dişçi kliniğinde ya da muayenesinde gerçekleştirilir. Özellikle diş beyazlatma için zaman ayırma konusunda güçlük çeken, yoğun ve meşgul hastalar için tasarlanan ofis tipi beyazlatma, ev tipi diş beyazlatmaya kıyasla çok daha kısa bir sürede etkili beyazlatma sağlaması ile bilinir. Lazer diş beyazlatma olarak da bilinen ofis tipi diş beyazlatma, diş tabakasının üzerine sürülen beyazlatma jelinin lazer ile etkinleştirilmesinin akabinde çalışmaya başlar. Lazer destekli diş beyazlatmaiçin lazer ile birlikte UV ışını da kullanılabilmektedir. Yaklaşık olarak 1 saat süren bu beyazlatma sürecinin ardından çok kısa bir sürede 2 haftada elde edilecek sonuçlara ulaşmak mümkün olur. Lazerle diş beyazlatmaya da diğer adı ile ofis tipi diş beyazlatma yöntemi, diş minesinin yüzeyine uygulanan beyazlatma ilacının lazer ile aktivasyonu mantığına dayanır. Bahsi geçen bu lazerler, tek renkli, yoğun, düz ve tek fazlı monokromik ışık yayan cihazlar olarak karşımıza çıkarlar. Bu lazerlerin görünürlüğü dalga boyu ile alakalı olduğu için dalganın boyu ve gücü kullanım alanına göre farklılık gösterebilir. Lazerin oluşturduğu elektromanyetik dalgalar, giderek güçlenerek hizalanır ve tedavi yapılacak olan her bir dişte kesici ya da yakıcı bir etki oluşturur. Tedavi tamamlandığında dişlerinizin daha beyaz ve parlak görünmesini sağlayan da tam olarak bu yüksek enerjili ışık/ışın demetidir.
Devital bleaching; tek diş beyazlatma işlemi, genellikle kanal tedavisi öncesinde ya da sonrasında renk değiştirmeye meyilli olan sorunlu dişlere uygulanır. Tek diş beyazlatma işlemi elbette kanal tedavisi tamamlandıktan ve diş tamamen iyileştikten sonra gerçekleştirilir. Öncelikle kanallı dişteki dolgu sökülür ve açılan oyuğa beyazlatma jeli uygulanır. Ardından diş, geçici dolgu ile kapatılarak istenen renge ulaşana kadar bu sürece devam edilir. Tek diş beyazlatma yönteminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kanal dolgusunun çok iyi derecede izole edilmiş olmasıdır. İyi izole edilmiş bir kanal tedavisi söz konusu ise, tek diş beyazlatma dişe herhangi bir tehlike oluşturmaz; ancak usulüne göre yapılmayan kanal tedavilerinde diş beyazlatma süreci dişe faydadan çok zarar teşkil edebilir. Bu yüzden de tıpkı diş beyazlatma yöntemlerinde olduğu gibi dolgu ya da kanal tedavisi gibi diş prosedürlerinde yalnızca uzman ve profesyonel diş beyazlatma doktorları ile çalışmak gerekmektedir.
Diş Sararması ve Renk Değiştirmesine Etki Eden Faktörler Nelerdir?
Herkesin dişlerinin kusursuz beyazlığa kavuşması imkansızdır. Uygulanan diş beyazlatma tekniğinden bağımsız olarak her bireyin doğuştan gelen, kendine has bir diş rengi vardır. Diş beyazlatma işleminin ardından her hastada birebir aynı sonucun elde edilmemesinin sebebi de budur. Bireysel diş renginin dışında dişlerde renklenmeye neden olan dış etkenler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz;
- Annenin hamilelik döneminde aldığı bazı ilaçlar
- Yaşlanmaya bağlı fizyolojik renklenme
- Amalgam sonucu oluşan renklenme
- Bebeklik döneminde kullanılan bazı antibiyotikler
- Kanal tedavisi sonrası dişin renklenmesi
- Travma sonucu dişin canlılığını kaybedip renk değiştirmesi
- Fazla flor alımına bağlı florozis dişlerde renklenme sebepleri olarak gösterilebilir.
Diş Beyazlatma İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş beyazlatma işleminin kalıcılığı için işlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bunlar işlemin kalıcılığı üzerine çok etkilidir. Özellikle işlem yapıldıktan sonraki on gün içinde bunlardan uzak durulmalıdır. Şöyle özetleyebiliriz;
- İzolasyon: Dişetleri ve dil, dudak gibi çevre dokular dikkatli bir şekilde korunduktan sonra beyazlatma tedavisine geçilmelidir.Kullanılan ilacın yoğunluğu ile kullanım sürelerinin doğru ayarlanması gereklidir.
- Hassasiyet: Diş beyazlatma işlemi esnasında veya daha sonra hastalarda bazen hafif bir hassasiyet şikâyeti olabilir. Önemli olan uygulanan tedavinin gerektirdiği adımların eksiksiz ve doğru olarak yerine getirilmesidir.
- Beyazlatma ajanı kalitesi: Beyazlatma ajanı ve kullanılan ışık kalitesi işlem sonrası şikayetlerin olmaması için önemlidir.Bu sebeple güvenilir bir kurumda hekim kontrolünde yapılması gereken bir işlemdir.
Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş beyazlatma işleminin kalıcılığı için işlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bunlar işlemin kalıcılığı üzerine çok etkilidir. Özellikle işlem yapıldıktan sonraki on gün içinde bunlardan uzak durulmalıdır. Şöyle özetleyebiliriz;
- Gıdalar ve İçecekler: Beyazlatma sonrası lekelendirici içecekleri (kahve, çay, şarap gibi) evde mümkün olduğunca az tüketmeli veya bu gıdaları içerken içindeki lekelendiricilerin dişlere etkisini azaltmak için su veya diğer temiz içeceklerle açmalısınız.
- Sigara ve Tütün Kullanımı: Sigara ve tütün kullanımı, dişlerin lekelenmesine neden olabilir ve beyazlatma sonuçlarının azalmasına neden olabilir. Bu nedenle, sigara ve tütün kullanımından kaçınılması beyazlatma sonuçlarının uzun süre korunmasına yardımcı olabilir.
- Kişisel Hijyen: Beyazlatma sonrası dişlerinizi günlük olarak fırçalamak, ip atlamak ve diş hekiminize düzenli olarak görüşmek diş beyazlatma sonuçlarının uzun süre korunmasına yardımcı olacaktır.
- Aşırı Abrazif Maddelerden Kaçının: Aşırı abrazif diş macunları, diş fırçaları veya diş ağrısı çekicileri gibi ürünler beyazlatma sonuçlarının azalmasına neden olabilir.

Beyazlatma Dişe Zarar Verir mi?
Diş beyazlatma işlemi için bilinmesi gereken; uygun hastaya, doğru malzeme ve teknikle uygulandığında kesinlikle zararı değildir. Bu cümle anlamına bakarak diş beyazlatmanın ne durumlarda zararlı olduğunu bulabiliriz. Mine yapısı defektli, kronik hassasiyet problemi bulunan, kök yüzeyleri açığa çıkmış kişilerde uygulanması uygun değildir. Sağlık bakanlığı tarafından onaylı beyazlatma jelleri prospektüsünde anlatıldığı gibi kesinlikle Hekim tarafından uygulanmalıdır. Bu şekilde oluşabilecek geri dönüşsüz problemlerin önüne geçilmiş olur.
Her Diş Beyazlar mı?
Hayır. Öncelikle neden oluştuğu, sisteme uygunluğu ve kişinin beklentisi değerlendirilmelidir. Ağızda bulunan eski tedaviler(Dolgu, Kaplama) bu işleme cevap vermeyeceği gibi bazı diş yapılarında ve renklenme tiplerinde de sonuç alınamamaktadır. Detaylı bir muayene ile hekim gerekli tanı ve tedaviyi planlayacaktır. Herkes diş beyazlatma yaptırabilir mi sorusunun cevabı da aynıdır.
Ön Dişlerimde Dolgular ve Kaplamalar Var Beyazlatma Yaptırabilir miyim?
Bir sonuç alınamaz. Beyazlatma ajanları organik dokular üzerinde etkilidir. Dolgu ve seramik yüzeylerde herhangi bir beyazlatıcı etkisi yoktur. Bu yüzden öncelikli beyazlatma işlemi ardından seramiklerin ve dolguların uygulanması sık tercih edilir. En doğru bilgiyi hekiminiz verecektir.
Diş Beyazlatma İşlemi Hassasiyet Yapar mı?
Ofis tipi beyazlatma sistemlerinin hemen çoğunda 24 saat hassasiyet görülür. Miktarı kişinin hayat konforunu düşürecek ciddiyette değildir ancak sıcak, soğuk gıdalarda hassasiyet tetiklenir. Bu beklediğimiz bir durumdur, geçicidir. İşlem sonrası hekiminiz tarafından uygulanacak hassasiyet giderici jel ve ihtiyaç duyulursa kullanılabilecek hassasiyet giderici diş macunları çözüm olabilmektedir. Diğer kontrollü beyazlatma sistemlerinde bu etki görülmez. Onaysız ve kontrolsüz olarak internet üzerinden satın alınan ürünler sonucu geçmeyen hassasiyetler oluşabilir, çözümü için ekstra tedaviler ihtiyaç duyulur.
Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?
Herkes güzel bir gülüşü, bembeyaz dişleri olsun ve hiç bozulmasın ister. Diş kaynaklı faktörler kadar kişinin diş bakımı da çok önemlidir. Beyazlatma işlemi öncesi yapılan diş bakımı, temizliği; sonrasında ajanlar ile açılan diş renginin ömrü değişkendir. Kişi renklenmeye neden olan alışkanlıklarına devam eder, özellikle ilk 1 hafta çok dikkat isteyen süreçte dikkat etmezseniz renk kısa sürede geri dönecektir. İyi bakım ve dikkat ile beyazlığın 1 yıl sürdüğü takip edilmiştir. Beyazlatmanın ömrü; ağız bakımına dikkat ederek ve renklendirici gıdalardan uzak durularak uzatılabilir.
Beyazlatma Kimlere Yapılamaz?
- Beyazlatma işleminin zarar vereceğini öngörülen; kökler açığa çıkmış, diş eti problemi olan kişilerde uygulanmaz.
- Ciddi diş hassasiyeti, yaygın çürükleri olanlarda uygulanmaz.
- Ön bölge dişlerinde beyazlatmaya cevap vermeyecek, sonrasında renk farklılığı oluşturacak dolgu vb. restorasyonların bulunması durumunda uygulanmaz.
- Tedavi sonrası özellikle ilk 1 hafta çay, kahve, renklendirici gıda, sigara kullanımına devam edecek kişilerde. Bu durum beyazlatmanın ömrünü ciddi miktarda azaltmaktadır.
- Diş minesinin şeffaf özelliğinin çok olduğu kişilerde sonuca ulaşılamayacağı için uygulanmaz.
- Hamilelerde uygulanmaz.
- 15 Yaşından küçük kişilerde uygulanmaz.
Diş Beyazlatma Ücreti Nedir?
Eğer siz de diş beyazlatma yaptırmak istiyorsanız ve diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız, doğru adrestesiniz. Polikliniğimiz ile iletişime geçerek diş beyazlatma fiyatlarını öğrenebilir, prosedürün detayları ile ilgili uzman hekimlerimiz ile konuşabilir ve sürecin sonucunda ne beklemeniz gerektiği ile ilgili bir izlenim oluşturabilirsiniz. Polikliniğimizde diş beyazlatma yaptıranlar, profesyonel ellere emanet edilmiş olmanın konforu ve güvenini yaşamanın ayrıcalığına sahiptir.
Bleaching nedir?
Diş yapısında renkli organik ya da inorganik maddeler meydana gelir. Bunların beyazlatma jelleri ile birlikte giderildiği kozmetik yönteme bleaching denir.
Diş Beyazlatma Sonrası Hassasiyet Ne Kadar Sürer?
Diş beyazlatma işleminin ardından hassasiyetin ne kadar süreceği ve sıcak soğuk ayırımı yapmadan gıda tüketimi yapılıp yapılamayacağı hastaların en çok merak ettikleri sorular arasında yer alır. Tedavinin ardından hissedilen hassasiyet ortalama 24 saat sürer.
Diş Beyazlatmak Zararlı mıdır?
Beyazlatma işlemi sonrası dişlerde sızlamalar yaşanabilir. Sızlamanın boyutu kişiden kişiye farklılık gösterir. Çok hassasiyet yaşayanlar olabildiği gibi hiç hassasiyeti olamayan hastalar da olabilir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir ve tamamen geçicidir . Diş hassasiyetinin beyazlatma işlemi bittikten sonra genelde 24 saat içerisinde geçmesi beklenir. Diş hekimi kontrolünde, profesyonel jeller, doğru dozlar ve doğru tekniklerle yapılan beyazlatma işleminin dişlere zararı yoktur. Ancak her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi beyazlatma jelinin üst üste abartılı kullanımı dişlerde yıpranmaya sebep olabilir. Hekim gözetiminde ve hekim tavsiyelerine uyarak yapılması önemlidir.
Diş Hassasiyeti Olan Kişiler Beyazlatma Yaptırabilir Mi?
Normalde de aşırı hassasiyet mevcut ise önce bu sorun çözülüp sonra diş beyazlatmasına geçilmelidir, aksi halde diş beyazlatma işlemi sizin için uygun olmayabilir.
Beyazlatma İşlemi Dişleri Nasıl Beyazlatır?
Ev tipi diş beyazlatma yönteminde %15 lik karbamid peroksit içeren jeller kullanılır. Diş beyazlatma işlemi sanıldığının aksine dişin dış tabakasını değil, dentin adı verilen iç tabakaya etki eder. Bu etki nasıl oluşur? Dişlerimizin üzerinde por dediğimiz gözle görülmeyen gözenekler mevcuttur. Diş beyazlatma jeli bu porlardan içeri nüfus ederek dentin tabakasına ulaşır ve beyazlatma işlemi gerçekleşir.
Beyazlatma Sonrası Dişlerim Bembeyaz Olur mu? Her Diş Beyazlar mı?
Dişlerin yapısı ve anatomik özellikleri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Dişinizin ne kadar beyazlaşacağı ilk baştaki rengi ve renk değişimine sebep olan etkenle ilgilidir. Kahverengi ve sarı dişler daha iyi sonuç verir. Gri tonlara sahip dişler beklenen beyazlığı vermeyebilir. Sonuçlar garanti edilemez. Dişinizin ilk rengini skala ile kayıt edilebilir ya da fotoğraf çekerek saklanabilir.
Beyazlatma Hangi Dişlere Yapılmaz?
Hamilelerde ve 16 yaşın altındaki çocuklarda beyazlatma işlemi uygulanmaz. Bunun haricinde bazı durumlarda beyazlatma ile sonuç almak mümkün olmayabilir. Örneğin antibiyotik renklenmesi ile grileşen dişlerde beyazlatma işlemi sonuç vermeyebilir. Sonuç alınamazsa yaprak porselen de denilen laminate veneer uygulaması yapılabilir.
Her Diş Renklenmesinde Aynı Sonucu Alabilir miyiz?
Dişin daha iç tabakalarında meydana gelen renklenmelerin giderilmesi daha zordur. Bu tip renklenmelerin muayene sırasında nedenleri iyi bir şekilde anlaşılıp ona göre beyazlatma işleminin yapılması gerekmektedir. Çay, sigara, kahve gibi alışkanlıklar nedeniyle meydana gelen lekeler tamamen ortadan kaldırılırken, iç tabakada meydana gelen renklenmelerde tamamen gözle görülmeyecek noktaya gelmesi zor olabilir.
Porselen Dişi Beyazlatabilir miyim?
Bütün beyazlatma maddeleri doğal diş yapısı üzerinde etki gösterir. Dolayısıyla porselen üzerinde değişiklik olmaz.
Beyazlatma Sonrası Dişlerimde Beyaz Nokta Ve Beyaz Benekler Oluştu Ne Yapabilirim?
Dişin bazı bölgelerinde dekalsifikasyon alanları olabilir bu alanlar beyazlatıcıyla beyaz noktalara dönüşebilir. Endişelenmenize gerek yok, bir süre sonra tükürüğün etkisiyle normale dönecektir.
Beyazlatma Plağı Nasıl Kullanılır?
Beyazlatma jelini ince bir hat halinde plağın iç yüzeyine yayınız. Hafifçe yaydırınız. Fazla doldurmanıza gerek yoktur .Ağıza takıldığında taşma yapmasını istemeyiz.
Hangi Diş Macunu Dişi Beyazlatır?
Beyazlatıcı diş macunları aşındırıcı partiküller içerir. Fırçalandığında diş yüzeyindeki kiri temizlediğinden beyazlık etkisi yaratabilir. Ancak uzun süreli sürekli kullanımı dişlere zarar verebilir. Dönüşümlü olarak kullanılabilir
Karbonat,Tuz ve Sirke Karıştırarak Dişimi Beyazlatabilir Miyim?
Diş beyazlatmak için bu gibi yöntemleri tavsiye etmeyiz. Diş yüzeyinde çiziklere sebep olabilir. Uzun süre sık tekrar edildiğinde mine dokusuna geri dönüşümsüz hasar verebilir.